30 augustus: nationale feestdag

Veel mensen hebben vandaag een vrije dag in Turkije. Het is 30 augustus, de Dag van de Overwinning. De Turken noemen deze nationale feestdag Zafer Bayrami. Vandaag wordt herdacht dat de nationalistische troepen, geleid door Mustafa Kemal Atatürk, de eindoverwinning op de Griekse troepen behaalden in de slag bij Dumlupinarin in 1922.

De slachtoffers uit die tijd worden tijdens een belangrijke feestdag als deze niet vergeten. In verschillende stadions worden herdenkingceremonies gehouden, waar toespraken worden gegeven en de Turken een minuut stilte houden. Ook worden er ieder jaar bloemenkransen neergelegd bij het Mausoleum van Atatürk in Ankara.

 

Lees ook:Turkije viert 89-jarig bestaan
Lees ook:Vuurwerkshow aan de Bosporus
Lees ook:Turkije bestaat vandaag 91 jaar
Lees ook:Turken stemmen vandaag over grondwet
Lees ook:Atatürk herdacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>