Turks-Nederlandse gaat voor leiderschap PvdA

Zou het er dan eindelijk van komen? Een vrouwelijke leider bij de PvdA? Er bestaat een mogelijkheid, de Turks-Nederlandse Nebahat Albayrak heeft zich kandidaat gesteld voor het leiderschap van de PvdA.

De 43-jarige wil graag de strijd aangaan met het huidige kabinet Rutte. Ze heeft hier een sterke mening over, “We staan aan de vooravond van de grootste bezuinigingsoperatie ooit met een kabinet dat allang draagvlak heeft verloren. Terwijl dit kabinet vooral bezig is met het overeind houden van de gedoogconstructie worden er elke dag meer mensen werkloos.”

Albayrak kwam op 12 mei 2010 officieel in de Tweede kamer toen zij werd benoemd. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in 2010 kwam ze op de 2e plaats op de kandidatenlijst van de PvdA. Dit was achter Job Cohen. Ze haalde bij deze verkiezingen bijna 130.000 voorkeursstemmen.

Naast Nebahat Albayrak doen ook Diederik Samson, Ronald Plasterk en Martijn van Dam een gooi naar het leiderschap van de PvdA.

Lees ook:Wilders wil geen emancipatie moslima’s
Lees ook:Samson nieuwe partijleider PvdA
Lees ook:Ruime overwinning Geert’s PVV
Lees ook:Verblijfsvergunning kost Turk voortaan minder
Lees ook:Ayaan Hirsi Ali: PVV zal verkiezingen winnen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Turks-Nederlandse gaat voor leiderschap PvdA

  1. azijnpissertje

    En maar zwammen en zwetsen over de poppetjes. Wanneer begint de PvdA eens over de inhoud, want die zijn ze al bijna 20 jaar kwijt. Met hun mond sociaal,met hun daden neo-liberaal! Je zou ze beter de partij van de arrive ‘s kunnen noemen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>