Kilyos strand in Istanbul geopend voor bezoekers

KilyosEen van de dichtst bij het centrum van Istanbul gelegen stranden heeft gratis haar deuren geopend voor bezoekers.

Het bestuur van Sarıyer in Istanbul opende afgelopen maandag het Kilyos strand als onderdeel van de campagne “De kusten zijn van iedereen”, welke als doel heeft de vakantiekosten te drukken voor mensen met financiële problemen.

Kilyos, ook wel Kumköy, “zand dorp”, genoemd vanwege de rijkelijke botanische zandduinen, ligt op 30 kilometer afstand van het stadscentrum en op 50 kilometer van Atatürk International Airport. Het strand is geopend tussen 8:00 uur en 18:00 uur. Voor voorzieningen als toiletten, bewaking, kleedhokjes en douchecabines is gezorgd.

De manieren om het Kilyos strand te bereiken zijn via Sarıyer of door de buurt Maslak, door het knooppunt (geçiş) Bahçeköy te gebruiken. De Maslak route wordt aanbevolen, omdat deze door de bossen gaat en schilderachtiger is.

Bron: Hürriyet

Lees ook:İstanbul Atatürk Airport beste van Zuid-Europa
Lees ook:Derde vliegveld Istanbul begint realiteit te worden..
Lees ook:Iraanse man verblijft al 40 dagen op vliegveld Istanbul
Lees ook:Turkish Airlines gaat vaker vanaf Schiphol naar Istanbul vliegen
Lees ook:Turkish Airlines vliegt nu ook vanaf Rotterdam The Hague Airport

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kilyos strand in Istanbul geopend voor bezoekers

  1. romeo

    Ik weet dat er in het centrum van Istanbul veel armoede is en dat mensen daar op zichzelf zijn. De mensen die daar wonen reizen ook niet of nauwelijks, dus vind ik dit een mooie campagne om de plaatselijke bevolking uit te nodigen om het strand te bezoeken en te genieten van een stukje Turkije dat ze zelf nog niet kennen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>