Buitenlands toerisme Turkije gestegen dit jaar

Tourism TurkeyHet aantal buitenlandse toeristen dat Turkije in november bezocht is gestegen met 10,7 procent vergeleken met dezelfde maand vorig jaar.

Volgens de officiële cijfers verkregen van het Ministerie van Cultuur en Toerisme steeg het aantal buitenlandse toeristen dat Turkije bezocht met 2,4 procent tot 25,850,971 tussen januari en november dit jaar, vergeleken met dezelfde periode in 2008. Duitsers eindigden het hoogste in de rangorde met 4,292,140. Russen eindigden op een tweede plaats, gevolgd door Britten.

Het aantal toeristen dat Turkije bezocht in november was 1,403,740. Een stijging van 10.7 procent vergeleken met vorig jaar november. Zo’n 250,000 toeristen die naar Turkije kwamen in november waren Duitsers, gevolgd door 139,469 Iraniërs en 110,648 Bulgaren. De andere bezoekers kwamen voornamelijk uit Syrië, Rusland, Georgië, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Griekenland en Frankrijk.

Bron: Daily Hürriyet

Lees ook:11 miljoen toeristen naar Turkije
Lees ook:Pasen geeft Turkije opkikker
Lees ook:Turkije op zesde plek meest populaire bestemming ter wereld
Lees ook:Turkije steeds populairder onder Nederlanders
Lees ook:Turkije populairste vakantieland in 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>