Turkije op zesde plek meest populaire bestemming ter wereld

Het gaat (nog altijd) erg goed met het toerisme in Turkije. In 2013 brachten maar liefst 39 miljoen mensen een bezoek aan Turkije. Het aantal toeristen nam vorig jaar met ruim 7 procent toe ten opzichte van 2012. Hiermee staat Turkije op de zesde plek van de meest populaire vakantiebestemmingen in de wereld.

Het Turkse Bureau voor de Statistiek maakte deze week deze positieve cijfers bekend. Vorig jaar kwamen er 33.8 miljoen mensen naar Turkije uit landen als Nederland, Frankrijk, Engeland en ga zo maar door. Ook brachten ruim 5 miljoen Turken uit landen als Duitsland en Nederland hun vakantie door in Turkije.

Kassa

Turkije verdiende zo’n 32 miljard dollar aan het toerisme. 24 miljard daarvan gaven mensen uit in restaurants, tijdens het shoppen e.d.  De andere miljarden verdiende het land met pakketreizen (hotel en vlucht in één).

Turken uit Turkije gaven zelf ook wat uit op vakantie in andere landen. De gemiddelde Turk gaf 700 dollar uit tijdens zijn vakantie.

Antalya steevaste nummer 1

Antalya is al jaren de meeste populaire bestemming in Turkije. Ook vorig jaar bleek dit weer. Afgelopen jaar ontving Antalya 11 miljoen toeristen. Istanbul staat op nummer 2. Istanbul wordt steeds meer bezocht door Russen, Aziaten en Arabieren. Aan de laatste groep wordt steeds meer service gegeven. Zo kom je op plekken in de stad bijvoorbeeld menukaarten in het Arabisch tegen of zie je Arabische omschrijvingen in hotels en musea.

Lees ook:11 miljoen toeristen naar Turkije
Lees ook:Turkije steeds populairder onder Nederlanders
Lees ook:Turkije na V.S grootste exporteur van televisieseries
Lees ook:Begrotingsoverschot over eerste twee maanden in Turkije
Lees ook:Topkapı paleis meest bezochte museum in Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>