Per trein naar Turkije?

istanbulVia Duitsland kunnen we binnenkort makkelijk met de trein naar Turkije. Kombiverkehr gaat de rechtstreekse spoordienst tussen West-Europa en Turkije namelijk aanzienlijk uitbreiden.

De frequentie van de Bosporus-Europe-Express, de in 2008 gestarte dienst tussen Ljubljana en Istanbul, wordt in februari verhoogd tot drie vertrekken per week in beide richtingen. De dienst tussen München en Ljubljana, de zogenoemde Adria-Express, krijgt dan een frequentie van vijf keer per week, in plaats van de huidige drie keer. De Adria-dienst wordt bovendien verlengd naar Keulen en Duisburg, met goede aansluiting op onder meer de Rotterdamse haven.

Kombiverkehr ziet het gecombineerd vervoer weer redelijk aantrekken en dat geldt zeker voor het vervoer van en naar de Balkan en Turkije. De huidige dienst tussen Ljubljana en Istanbul kent twee vertrekken per week, dat worden er straks dus drie. Kombiverkehr streeft ernaar één sterke verbinding tussen de West-Europese havens, de Balkan en Turkije tot stand te brengen. Centraal daarin staan de hubs in het Ruhrgebied en Ljubljana.

Transport.nl

Lees ook:Turkish Airlines gaat vaker vanaf Schiphol naar Istanbul vliegen
Lees ook:PKK stuurt drie vrede-delegaties naar Turkije
Lees ook:Minder klachten vakantiereizen
Lees ook:Kou arriveert in Turkije met revanche
Lees ook:Tijd voor voetbal: Nederland -Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>