Turkish Airlines raakt minste koffers kwijt

Koffer kwijt?

Na een vermoeiende reis sta je te wachten bij de bagageband en je koffer verschijnt maar niet. Erg vervelend en het kan gebeuren! Maar Europese luchtvaartmaatschappijen raakten de afgelopen wintermaanden wel minder koffers kwijt en vlogen vaker op tijd. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die de Europese vereniging van luchtvaartmaatschappijen AEA onlangs bekendmaakte. Turkish Airlines scoorde het beste.

Turkish Airlines verslaat KLM

Turkish Airlines verscheepte de minste koffers naar de verkeerde plaats. Per duizend passagiers kwamen 4,5 koffers van de Turkse maatschappij niet goed aan. De bagageaflevering van KLM was met 14,4 verkeerd bezorgde koffers per duizend passagiers een stuk minder betrouwbaar. Vijf maatschappijen – British Airways, bmi, TAP Portugal, Air France en Iberia – presteerden op dit vlak nog minder dan KLM.

De verbeterde resultaten zijn volgen AEA voor een belangrijk deel toe te schrijven aan de daling van het aantal vluchten en passagiers door de recessie.

Lees ook:Turkish Airlines closer met Lufthansa
Lees ook:Turkish Airlines vliegt nu ook vanaf Rotterdam The Hague Airport
Lees ook:Turkish Airlines weer de beste maatschappij
Lees ook:Bloemige grap over crash Turkish Airlines
Lees ook:Turkish Airlines gaat vaker vanaf Schiphol naar Istanbul vliegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>