Egypte in een dal, Turkije alleen maar populairder

Turkije blog

Bijna niemand kiest er meer voor om naar Egypte op vakantie te gaan. Dit vanwege alle politieke onrust en terroristische dreigingen. Egypte was heel lang één van de meest populaire vakantielanden onder Nederlanders, nu bungelt Egypte helemaal onderaan de lijst. Touroperator Corendon bijvoorbeeld ziet het aantal boekingen alleen maar dalen. Geheel begrijpelijk dat mensen huiverig zijn om naar Egypte op vakantie te gaan. Maar waarom blijft collega-vakantieland Turkije wel uitermate populair?

Op vakantie naar Turkije of Egypte

Natuurlijk zijn Turkije en Egypte twee totaal verschillende (vakantie)landen. Toch hebben Egypte en Turkije ook veel overeenkomsten. In negatieve zin: veel politieke onrust en veel (politie)geweld. In positieve zin: beiden landen zijn voor toeristen aantrekkelijk vanwege de badplaatsen met all-inclusieve hotels. Hotels waar het voor toeristen over het algemeen toch behoorlijk veilig is. Toch schrikken de politieke toestanden in Egypte de Nederlander af. Geen vakanties meer naar Hurghada en Sharm el Sheikh.

Maar Turkije blijft wel populair. Ondanks al het geweld, protesten, traangasbommen en de duizenden gewonden die de afgelopen maanden zijn gevallen in Turkse steden. Nederlanders blijven Turkije een fijn en veilig land vinden, terwijl het er het afgelopen jaar – en nog steeds – echt niet altijd even veilig is. Zeker niet in Istanbul. Daar raakten ook toeristen gewond tijdens de protesten van afgelopen zomer.

Turkije stijgt bij Corendon

Touroperator Corendon krijgt bijna dagelijks telefoontjes van ongeruste Nederlanders die niet weten of zij nou wel of niet op vakantie moeten of gaan naar Egypte. Voor vakanties naar Turkije geldt dit niet. Het aantal boekingen naar Egypte daalde bij Corendon maar liefst met 63% ten opzichte van vorig jaar. Boekingen naar Turkije stegen met 9%.

Veilig gevoel

Atilay Uslu, directeur van Corendon, denkt dat toeristen zich in Turkije veiliger voelen. “Turkije hoort – ondanks het geen EU lid is – voor veel mensen voor hun gevoel bij Europa. In Istanbul kun je in veel delen veilig over straat lopen en in de Turkse badplaatsen merk je weinig van wat er in Turkije op politiek gebied aan de hand is. In Egypte ligt dat wat anders. Daar werden toeristen onlangs geëvacueerd uit een badplaats en terug gevlogen. In Egypte is de kans op een aanslag op een hotel veel groter. De Egyptenaren hebben hier ook mee gedreigd.

Ga jij nog wel naar Egypte op vakantie? Of toch liever naar Turkije?

Lees ook:Turkije populairst dankzij crisis
Lees ook:Atilay Uslu (Corendon) is de meest invloedrijkste Turkse Nederlander
Lees ook:Touroperator Corendon bestaat 15 jaar en heeft een nieuw logo
Lees ook:Corendon-topman: ‘Ik wil niet in dit boevenfonds’
Lees ook:Turkije blijft populair

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>