Turkse film Kod Adı K.O.Z is geen aanrader

De Turkse film Kod Adı K.O.Z gaat vandaag in première in de Nederlandse bioscopen. Ben je van plan om naar deze film te gaan? Doe het niet, want ik raad het iedereen af. Kod Adı K.O.Z had een succes in Turkije moeten gaan worden, maar de Turken zijn er ook niet zo gecharmeerd van. Sommigen noemen het een propagandafilm van de AKP, de partij van president Erdoğan.

Erdoğan en Gülen samen in een film

Acteur Cem Kurtoğlu speelt Erdoğan in deze film en Iskender Bağcılar moet Fethullah Gülen voorstellen. Erdoğan en Gülen worden niet met naam en toenaam genoemd, maar het is duidelijk dat het verhaal om hun draait. Deze twee mannen in één film, het klinkt misschien spannend, maar dat is het zeker niet.

Ten eerste is de film niet te volgen. Er zit geen duidelijke verhaallijn in, maar wat vooral erg verwarrend is, zijn de vele personages die in de film voorkomen. Om de tien minuten zie je een nieuw gezicht en vraag je jezelf af wie degene is, welke functie hij heeft en of je hem nog terug te zien krijgt. Er komen te veel namen voorbij van allerlei mensen uit de politiek, politie, justitie en journalistiek die een bepaalde relatie of connectie met elkaar blijken te hebben.

Hoewel de film begint met een moord op een man in een auto, gebeurt er verder nogal  weinig, er is geen actie, je ziet geen spannende achtervolgingsscènes of wat dan ook. Tachtig procent bestaat uit conversaties. Mannen die met elkaar praten… daar wil je toch geen 118 minuten naar kijken en luisteren?

Kod Adı K.O.Z in de Nederlandse bioscopen

Kod Adı K.O.Z draait vanaf vandaag in de Pathé bioscopen in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. De film is in het Nederlands ondertiteld.

Ben je toch nieuwsgierig naar de film? Laat mij dan weten wat je er van vond.. ik ben erg benieuwd naar je reactie.

Trailer Kod Adı K.O.Z

Lees ook:Fetih 1453, ongekend populair
Lees ook:Mandıra Filozofu: een Turkse film met een boodschap
Lees ook:Turkse horrorfilm Dabbe 5 ook in Nederlandse bioscopen
Lees ook:Turkse film Benim Dünyam: een parel van een film
Lees ook:Soundtrack film Çok Filim Hareketler Bunlar

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Turkse film Kod Adı K.O.Z is geen aanrader

 1. Osman

  Super film. Zeker een aanrader. Je ziet de werkelijke gebeurtenissen in het film. Het gaat niet om de acties maar om de werkelijkheid wat tegen akp wordt gedaan om tayip erdogan af te laten treden om gülen en de macht zou komen.

    /   Reply  / 
 2. Ayse

  Ik ben de film nu aan het kijken en het is zeker een aanrader.. De persoon die het niet aanraad is zelf zeker een abi :)

    /   Reply  / 
 3. Hilal

  Is een super film. Dit stukje heeft Tosca de Jong geschreven, die werkt voor ‘Zaman’, of kortgezegd voor Fethullah Gulen. Vandaar dat ze de film niet adviseert. Was destijds ook van hen, maar ik zag dat ze alleen ‘hoge slimme’ mensen gebruikten. In de film is dat ook duidelijk zichtbaar. Dus zeker een aanrader, en vooral voor de mensen die er in zitten met een goede bedoeling en intentie.

    /   Reply  / 
 4. Yalcin

  Zeker een aanrader vooral voor degene die Erdogan bekritiseren. Er wordt duidelijkheid verschaft in de film over gang van zaken, wat in dagelijks nieuws niet naar voren wordt gebracht.

  De gene die deze film afraad heeft waarschijnlijk dit film niet eens bekeken, alleen geoordeeld door zijn antie gedoe, jammer

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>