Mandıra Filozofu: een Turkse film met een boodschap

De Turkse film Mandıra Filozofu gaat over de uit de hand gelopen consumptiemaatschappij. Het is een film met een goede boodschap, maar er had wel wat meer mogen gebeuren. Iets meer actie en iets meer humor had de film goed gedaan. Verwacht dus geen spanning en sensatie. Het is vooral luisteren naar de achterliggende boodschap van de film. 

Het moderne leven in miljoenenstad Istanbul

Het verhaal gaat over Mustafali die ook wel ‘de dorpsfilosoof’ wordt genoemd. Mustafali komt vanuit een dorpje samen met zijn moeder naar Istanbul omdat zijn vader ernstig ziek is. Eenmaal in miljoenenstad Istanbul aangekomen te zijn wil hij de mensen om zich heen duidelijk maken dat geld, sparen, werken, doelstellingen behalen en succesvol zijn helemaal niet zo belangrijk is. De mensen luisteren naar hem en gaan inzien dat het leven niet alleen maar om geld en succes draait.

In de bioscoop in Nederland

Mandıra Filozofu draait vanaf vandaag in de Pathé bioscopen in Amsterdam en Rotterdam.

De Turkse regisseur Müfit Can Saçıntı speelt zelf de hoofdrol in Mandıra Filozofu:

Lees ook:Turkse film Kod Adı K.O.Z is geen aanrader
Lees ook:Turkse film Benim Dünyam: een parel van een film
Lees ook:‘Roze’ Istanbul
Lees ook:Turkse horrorfilm Dabbe 5 ook in Nederlandse bioscopen
Lees ook:Fetih 1453, ongekend populair

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>