Karsu Dönmez in Muziekgebouw aan ’t IJ

Pianiste, zangeres, componiste, arrangeur en tekstschrijver Karsu Dönmez treedt op in haar geboorteplaats Amsterdam. De 19-jarige Amsterdamse van Turkse komaf stond in haar jonge leven al op vele toonaangevende podia.

Haar stormachtige carrière begon in het restaurant van haar ouders, waar zij zong en piano speelde. Inmiddels trad ze twee keer op in de befaamde Carnegie Hall te New York en is haar naam gevestigd in binnen- en buitenland. Op 26 februari 2010 organiseert Stichting Mystiek het concert van multitalent Karsu Dönmez, in het kader van festival ‘Turkey Now!’ in Muziekgebouw aan ’t IJ.

Karsu Dönmez is als kind al gefascineerd door pianomuziek. Het wordt haar ouders duidelijk dat dit geen bevlieging is en ze kopen een piano voor hun toentertijd 7-jarige talentvolle dochter. Gedisciplineerd volgt Karsu elke dag –naast haar reguliere school- lessen klassieke pianomuziek. Na het behalen van het havo-diploma doet ze een jazzopleiding aan de DJAM in Amsterdam, met als hoofdvakken piano en zang. Van niemand minder dan de Turkse zangeres Esra Dalfidan, een bekende naam in de Turkse muziekwereld, krijgt ze gedurende drie jaar zangles.

Karsu schrijft en componeert haar eigen nummers en werkt momenteel aan een album, dat een jazzy en blues-getint karakter krijgt. Op een verrassende manier weet zijblues, fado, jazz en funk samen te smelten in haar liedjes. Haar pianospel gaat moeiteloos over van klassiek naar jazz en oosterse klanken. Door haar achtergrond zingt Karsu ook Turkse liedjes. De klaagliederen en lange uithalen veroorzaken kippenvel. De luisteraar krijgt bijna de indruk dat zij ‘uit het leven’ zingt.

De tenger gebouwde, van een verbazingwekkend diepe stem voorziene Karsu Dönmez, heeft voor een 19-jarige een indrukwekkende loopbaan achter de rug. Op 15-jarige leeftijd treedt ze op voor een select gezelschap in Noordwijk. Het jaar daarop wordt Karsu door de Trust organisatie gevraagd voor een optreden in de Carnegie Hall te New York in 2007. In 2009 werd zij nogmaals gevraagd om in Carnegie Hall op te treden. Dit keer in het kader van 400 jaar New York Amsterdam.

Ook vele tv-uitzendingen, kranten, week- en maandbladen in binnen- en buitenland belichten haar veelzijdige talent. Ze is te gast in de veelbekeken tv-programma’s van De Wereld Draait Door en Pauw&Witteman. Hoe de media haar zang- en pianomuziek ook bestempelen, Karsu Dönmez’ muzikale carrière is nog lang niet ten einde. Van dit multitalent met haar onnavolgbare stemgeluid dat uit het diepst van haar ziel lijkt te komen, zal de (muziek)wereld nog heel wat horen!

Concert: Karsu Dönmez
Datum: Vrijdag 26 februari 2010
Aanvang: 20.15 uur
Locatie: Muziekgebouw aan ’t IJ, Amsterdam
Entree: € 23,-

Voorverkoop: – Kassa Muziekgebouw | T: 020 788 2000 | www.muziekgebouw.nl
- Restaurant Kilim | T: 020 676 2421 | Ceintuurbaan 246, Amsterdam

Lees ook:Zangeres en pianiste Karsu Dönmez wint TAS Talent Award
Lees ook:Sezen Aksu naar New York na 10 jaar
Lees ook:‘De Wind van de Zwarte Zee’ waait naar Nederland
Lees ook:Laat je raken door Ferhat Göçer
Lees ook:Bosporus Suite: Turks, Nederlands, Grieks

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>