Fotograaf en antropoloog verslaan vooroordelen Tarlabaşı

De buurt Tarlabaşı in Istanbul wordt in de media vaak neergezet als een van de meer marginale ‘no-go zones’ van de stad. Gekarakteriseerd als een plek vol armoede, prostitutie en lugubere handel, ligt het parallel aan de dure winkels en vrolijke lichtjes van Beyoğlu’s drukke İstiklal Avenue.

Hoewel aanhoudende stijgingen van huizenprijzen in populaire nabij gelegen expat-buurten als Cihangir ertoe hebben geleid dat meer en meer buitenlanders Tarlabaşı zien als een goedkopere optie, kijken sommigen ook verder dan de negatieve stereotypen en zien dat de buurt eigenlijk een levendige gemeenschap is van verschillende etnische en sociale groepen, bijeen gehouden door sociale en culturele banden.

Bewoners van deze buurt die hier al lang wonen zouden echter gedwongen kunnen worden te vertrekken als gevolg van een gemeentelijk stedelijk innovatieproject dat de buurt tracht op te waarderen. De onvermijdelijke stijging in huizenprijzen dreigt bewoners uit het centrum te drijven richting de buitenwijken van de stad.

Fotograaf Jonathan Lewis en antropoloog Constanze Letsch hebben beiden apart gewerkt aan fotografie- en schrijfprojecten over Tarlabaşı, voordat ze elkaar ontmoetten in 2010. Toen ze erachter kwamen dat ze vergelijkbare interesses deelden, besloten ze hun krachten te bundelen en een blog te creëren dat het dagelijkse leven reflecteert van de diverse gemeenschappen die nauw met elkaar samenleven in de buurt.

Bron: Hürriyet

Lees ook:Istanbul pakt uit als Culturele Hoofdstad
Lees ook:Turkije nog niet klaar voor Christine le Duc-achtige winkels
Lees ook:Kou eist zijn tol in Turkije
Lees ook:Duizenden mensen naar ceremonie Berkin Elvan
Lees ook:Dierenactivisten vinden ‘kamelenworstelen’ een misdaad

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>