Homo- en lesbiennefilms niet langer probleem voor Turkse publiek

The films in Rainbow section aims to bring Turkish audiences the productions of international directors highlighting different sexual alternatives.Homo’s en lesbiennes winnen steeds meer terrein in Turkije. Zo raakt men meer en meer gewend aan de verschijning van deze andersdenkenden in films.

Toen negen jaar geleden films met een homo- of lesbiennethema op het scherm verschenen, veroorzaakte dit een publiek debat in Turkije. Maar het ‘International Independent Film Festival’ is er, ondanks wat negatieve reacties, inmiddels in geslaagd de uitzending van dit soort films mogelijk te maken.

Negen jaar geleden voegde Turkije’s eerste onafhankelijke filmfestival in Istanbul een speciale afdeling toe, genaamd ‘Rainbow’, die het taboe op vrijheid van seksuele expressie in Turkije belichtte. Seksualiteit wordt nog steeds beschouwd als een taboe in de Turkse samenleving. Mensen met andere seksuele voorkeuren worden nog altijd buitengesloten in de maatschappij.

Toen het fimfestival destijds de nieuwe categorie toevoegde aan het programma, zorgde de kwestie voor oproer binnen de publieke opinie.

Bron: Hürriyet

Lees ook:Seksualiteit vrouwen Turkije nog steeds taboe
Lees ook:Turkije wil Indiase filmproducenten paaien
Lees ook:Steeds vaker Turkse films in België
Lees ook:Popzangeres Ajda gaat nog jaren mee
Lees ook:Turks-Nederlandse jeugd glijdt af

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Homo- en lesbiennefilms niet langer probleem voor Turkse publiek

  1. Hakan

    Helaas wordt men in Turkije teveel blootgesteld aan de westerse cultuur en verliezen mensen hun Islamitische waarden en normen. Dit is een zeer teleurstellend bericht voor mij. Natuurljk kun je niemand dwingen om een goede Moslim te zijn, maar het is een teken dat veel ouders niet meer hun kinderen Islamitische normen en waarden bijbrengen.

      /   Reply  / 
  2. jean -pierre de witte

    ik vind dat turkyne mag toe teden bij europa dat geen meer waarden aan europa ;en wat is een goed moslim dat is voor ieder een een ander begrip he en er zijn ook goed moslim die hunne gelooft niet wil op legen ik vind dat ieder gelooft op zijn manier en de een vind hem of haar een beter moslim dan de ander dat is zo in ieder gelooft ze maak niet uit welke

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>