De nieuwe Turkse metromacho

Macho, dominant en bezitterig

Van Turkse mannen wordt wel gezegd dat ze macho, dominant en bezitterig zijn. Uit recente cijfers blijkt dat maar liefst veertig procent van de vrouwen in Turkije weleens te maken krijgt met huiselijk geweld. Nu is er een nieuw programma op de Turkse televisie verschenen dat ‘Huis van het gelukkige huwelijk’ heet. Doel: Het verbeteren van de verhoudingen binnen het Turkse huwelijk.

Turkse metromacho

Vijf Turkse mannen die al jaren in een slecht huwelijk vastzitten leren hoe ze een betere echtgenoot kunnen zijn. Ze gaan onder andere helpen in de huishouding. Deze Turkse metromacho haalt alles uit de kast: Hij laat zich van zijn vrouwelijke kant zien, is romantisch, leeft gezond en speelt wat minder de baas. En heel Turkije geniet mee!

Toenemend probleem

Andere Turkse televisieprogramma’s daarentegen tonen dagelijks de resultaten van de patriarchale cultuur in Turkije. Bijna de helft van alle Turkse vrouwen wordt slachtoffer van huiselijk geweld en de daders worden zelden veroordeeld. Volgens vrouwenorganisaties neemt het probleem toe onder de huidige conservatieve regering van premier Erdogan.

Lees ook:Turkije zet tijdelijke opvanghuizen op voor vrouwen
Lees ook:Turkse vrouwen marcheren op Internationale Vrouwendag
Lees ook:Ex-politie-agente bepleit aanpak huiselijk geweld
Lees ook:Turkse leger krijgt les over vrouwen
Lees ook:Vrouwendag Turkije in teken van huiselijk geweld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>