Turkse leger krijgt les over vrouwen

Zeer opmerkelijk nieuws uit Turkije: zo’n 500.000 militairen gaan van het Turkse leger les krijgen over vrouwenrechten.

De naam van dit project is ‘Adam en Eva’ en zal achttien weken in beslag gaan nemen. De onderwerpen die ter sprake worden gebracht zijn: geschiedenis, gelijke rechten tussen mannen en vrouwen, eerwraak, vrouwenrechten, scholing voor vrouwen, emancipatie, mishandeling en huiselijk geweld.

De eerste les begint op 22 november. Maar liefst 2500 militairen en een commandant uit de Turkse leger top zullen hierbij aanwezig zijn. De militairen gaan onder andere onderzoek doen naar eerwraak. Verhalen over  vrouwen die na hun scheiding werden vermoord door hun ex-man komen aan bod. Ook vrouwenmishandeling wordt extra onder de aandacht gebracht.

Lees ook:Turkse vrouwen marcheren op Internationale Vrouwendag
Lees ook:Proces over plannen staatsgreep Turkije begonnen
Lees ook:Code Rood: Doodsbang voor je familie
Lees ook:Les over eerwraak moet al beginnen op basisschool
Lees ook:Opvanghuizen slachtoffers eerwraak vol

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Turkse leger krijgt les over vrouwen

 1. Bauk Snoep

  Is er wat meer informatie over dit Adam en Eve programma van de Turkse krijgsmacht?

    /   Reply  / 
 2. Tosca de Jong Auteur

  Hoi Bauk, ook ik zou graag meer willen weten over dit programma. Helaas kan ik amper iets vinden. Ik kwam dit bericht tegen in een Turkse krant. Waarom heb je interesse? Groetjes Tosca

    /   Reply  / 
 3. Bauke Snoep

  Dag Tosca, Mijn interesse vloeit voort uit mijn betrokkenheid bij een demoocratiseringsprogramma in Turkije. Ik was daar vorige week en heb toen naar Adam en Eva verwezen wat slechts bij zeer weinigen een heel klein beetje bekend bleek te zijn (meer in de orde van het klokje horen luiden maar niet weten waar het klepeltje hangt). Groet, Bauke

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>