Turken koplopers met bellen en sms’en

bellenTurken zijn gek op bellen en sms’en. Uit een onderzoek blijkt dat Turken het meeste bellen van alle Europeanen. Het liefst tijdens het rijden.

Los van het feit of Turkije nou wel of niet bij Europa hoort, het onderzoek van de BTK (Autoriteit voor Informatie en Communicatie) klopt volgens mij wel. Volgens dat onderzoek belde de gemiddelde Turk afgelopen jaar zo’n 291 minuten per maand. In 2011 stond Frankrijk nog op nummer 1. In totaal hebben alle Turken in 2012 maar liefst 175 miljard berichten verzonden.

Met één hand aan het stuur

De momenten waarop Turken aan het bellen zijn verbaasd mij altijd. Het zijn vaak momenten waarop je nou juist beter niet kunt gaan bellen. In een restaurant bijvoorbeeld. Als je romantisch zit te dineren in een luxe restaurant is het heel normaal als mensen uitgebreid gaan zitten telefoneren. En vaak nog vrij luidruchtig ook. Bellen in de bus of auto komt ook geregeld voor. En dan heb ik het hier niet over de passagiers maar over de chauffeurs. Of je nou in een bus of taxi zit, de chauffeur is negen van de tien keer aan het bellen (nooit handsfree). Vaak met zijn moeder of vriendin. De gesprekken gaan meestal over het avondeten. Heel belangrijk dus. En gevaarlijk. Zeker in een drukke en chaotische stad als Istanbul is het altijd maar hopen dat je veilig aankomt op je eindbestemming.

Lees ook:Rijden in Istanbul: gevaar voor eigen leven
Lees ook:Turken ‘eten’ geen soep
Lees ook:Zakendoen in Turkije
Lees ook:Turkije is de grootste theedrinkende natie
Lees ook:Turks ontbijt: uitgebreid én belangrijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>