Langste persoon ter wereld is Turk

Sultan Kosen

Nederlanders waren toch zo lang? Maar de langste persoon ter wereld komt uit Turkije. Hij is maar liefst 2 meter en 47 centimeter hoog.

Sultan Kosen komt uit het stadje Mardin in het oosten van Turkije en won van een Oekraïense rivaal, die afviel omdat hij weigerde zich te laten meten. Best raar bij een dergelijke wedstrijd. Toch kreeg Leonid Stadnik (39) uit de Oekraïne een tweede plaats toebedeeld met zijn 2 meter en 57 centimeter.

Stadnik  wilde zich niet laten meten omdat hij het spuugzat was continu in de aandacht te moeten staan. “Als deze titel me een betere gezondheid had gegeven of een paar jaar extra was het een ander verhaal, maar het tegenovergestelde gebeurde”, klaagde de Oekraïner.

De Turkse Kosen (27) hoopt dat zijn nieuwe titel hem betere kansen in de liefde biedt. “Tot nog toe is het heel moeilijk om een vriendin te vinden”, zei hij. “Ik heb er nog nooit een gehad, ze waren vaak bang voor me. Hopelijk ontmoet ik, nu ik beroemd ben, veel meisjes. Ik zou graag willen trouwen.”

Hoe komt Kosen zo lang? Een beschadiging van de hypofyse door tumorcellen heeft bij hem geleid tot een overproduktie van groeihormonen. Deze afwijking verklaart ook waarom de Turk zulke enorme handen en voeten heeft. Inmiddels is de tumor verwijderd, waardoor hij waarschijnlijk niet meer verder zal groeien.

Bron: De Standaard

Lees ook:Langste man ter wereld in kleinste stad
Lees ook:Werelds langste man ontmoet kortste man in Istanbul
Lees ook:Langste man ter wereld is getrouwd
Lees ook:‘s Werelds langste man krijgt bestraling om groei te stoppen
Lees ook:Turkije zet 9 vrouwen uit na seksschandaal Savarona

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>