Hiddink pleit voor aanstelling minister van Sport

guus-hiddinkGuus Hiddink is kritisch op de manier waarop Nederland en Belgë het WK van 2018 naar de lage landen willen halen. De toekomstig bondscoach van Turkije is van menig dat de buurlanden meer moeite moeten doen om de FIFA te overtuigen.

Zo zou Hiddink het aanstellen van een minister van Sport toejuichen. “Heel veel landen hebben een minister van Sport”, legt de coach uit aan Voetbal International. “Wij hebben een staatssecretaris die naast de sport ook nog verantwoordelijk is voor andere beleidsterreinen. Als we zulke grote ambities hebben en dit soort enorme projecten willen uitvoeren, dan mag het wat mij betreft ook wat serieuzer worden benaderd. Dat is ook goed voor de breedtesport, de basis waar alles begint. Wat dat betreft hebben andere landen de sport toch wat meer in de vezels zitten.”

Hiddink ziet dat Turkije meer tijd, geld en moeite steekt in het binnenslepen van het EK 2016. “Daar is het al aangeslingerd door het toerisme en het ministerie van sport”, vervolgde de coach, die door Ruud Gullit werd gestrikt voor het WK-bid. “Vergeleken met Nederland maakt Turkije echt indruk. De KNVB heeft mooie powerpointpresentaties over de stadions, maar in Turkije is alles al uitgewerkt en gedekt door de politiek.”

Bron: fcupdate.nl

Lees ook:Hiddink wijst vorstelijk Turks aanbod van de hand
Lees ook:Tijd voor voetbal: Nederland -Turkije
Lees ook:Ajax wil Hiddink weghalen bij Turkije
Lees ook:Golfen in Antalya
Lees ook:Guus Hiddink nieuwe bondscoach Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>