Turken voelen zich vereerd met Guus Hiddink

Hürriyet photoDe Telegraaf laat weten dat de Turken erg blij zijn met Guus Hiddink als nieuwe bondscoach. In Turkije leek het gisteren wel een nationale feestdag.

In populaire toeristenoorden als Antalya en Alanya ging de Nederlandse vlag spontaan uit. “Dit is geweldig. De beste bondscoach ter wereld die ons over vier jaar naar het WK moet leiden”, zei Sulejman Arhiki, Turk van geboorte, opgegroeid in Nederland en nu werkzaam in de hotelbranche in Finike. “Als je zo veel succes hebt gehad als bondscoach van Zuid-Korea en Australië en in Nederland eigenlijk de nummer één bent, dan is dit voor Turkije een grote eer.”

Corendon-topman: ‘Hiddink ware droom’

Attilay Uslu, directeur van Corendon Vliegvakanties en de grootste touroperator naar Turkije in ons land, reageerde uitzinnig van vreugde: “Ik zit voor zaken in Egypte, maar dat Guus Hiddink de nieuwe bondscoach wordt, is geweldig voor het imago van het Turkse voetbal. We hebben het WK gemist, maar het doel moet zijn dat we over vier jaar met een fantastisch team naar de eindronden gaan. Als je dan een man als Hiddink als bondscoach hebt, is een ware droom. Dit is een nationale feestdag voor Turkije.”

In Hotel Presa di Finica in het toeristenmekka Finike, werd ook al uitbundig gefeest. Nederlanders, die er overwinteren, wisselden hun ervaringen uit met de Turkse gemeenschap. “Guus is het beste wat jullie kan overkomen”, aldus Peter Wisse, die er ter plekke werkzaam is in de oliebranche. De Turken reageerden opgetogen. ’Tezzekür ederim’ (dank u wel) klonk het richting alle Nederlanders.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Ajax wil Hiddink weghalen bij Turkije
Lees ook:Turken azen op Hiddink
Lees ook:Guus Hiddink nieuwe bondscoach Turkije
Lees ook:Hiddink leidt Turkije naar eerste winst!
Lees ook:Nederland – Turkije woensdag live en in HD bij SBS 6

1 Reacties // Reageer

One thought on “Turken voelen zich vereerd met Guus Hiddink

  1. dolly

    tesekkur ederim (dank u wel)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>