Griekenland wil Europese patrouilles tegen immigranten

Christos PapoutsisGriekenland heeft aan de Europese Unie gevraagd om patrouilles in te zetten aan de Turks-Griekse landsgrens, waar de afgelopen maanden een recordaantal clandestiene vreemdelingen werd geregistreerd.

Dat bevestigt Grieks minister van Immigratie Christos Papoutsis. De brief met het verzoek was gericht aan Europees commissaris voor Binnenlandse Zaken Cecilia Malmström en de Belgische minister van Binnenlandse Zaken, Annemie Turtelboom, aangezien België momenteel het EU-voorzitterschap verzekert.

‘Ontelbare’ vreemdelingen

“Aan de landsgrens van Griekenland met Turkije stromen dagelijks ontelbare vreemdelingen toe die illegaal het land proberen binnen te komen om van daaruit naar andere Europese lidstaten te trekken”, aldus Papoutsis.

De Griekse regering wil dat de EU onmiddellijk met de steun van het Europees Agentschap voor het beheer van de operationele samenwerking aan de buitengrenzen (Frontex) grenstroepen inzet. De zeepatrouilles van Frontex zorgden eerder al voor een afname van het aantal illegalen dat via het water het land binnendrong. “De groeiende druk van de illegale vluchtelingenstroom aan de Griekse grenzen is een Europees probleem dat een Europees antwoord vereist”, aldus nog Papoutsis.

Europese solidariteit

Malmström heeft intussen al laten weten dat Griekenland beroep zal kunnen doen op de Europese solidariteit om de niet-aflatende vluchtelingenstroom in te dijken. “De situatie aan de Grieks-Turkse landsgrens wordt steeds zorgwekkender en het aantal personen dat illegaal de grens oversteekt neemt alarmerende proporties aan, waardoor Griekenland de situatie overduidelijk niet meer alleen het hoofd kan bieden”, luidt het.

Bron: De Morgen

Lees ook:Athene wil hek aan grens met Turkije
Lees ook:Griekenland kan vluchtelingenstroom Turkije niet meer aan
Lees ook:Orthodoxe kerkleider voelt zich gekruisigd in Turkije
Lees ook:Akkoord Griekenland en Turkije over migranten
Lees ook:Turken en Grieken willen korten op defensiekosten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>