Turkse militairen vast om staatsgreep

Foto EVNIn Turkije zijn meer dan 40 militairen opgepakt omdat ze een staatsgreep tegen premier Erdogan zouden hebben beraamd.

De militairen zijn na huiszoekingen in vier steden aangehouden. Onder hen zijn hoge luchtmacht- en marineofficieren. Volgens de Turkse justitie maken ze deel uit van een samenzwering om chaos in het land te veroorzaken door onder meer moskeeën op te blazen. In de chaos zou het leger de macht willen grijpen.

De arrestaties zijn een nieuwe stap in aanhoudend gesteggel tussen het seculiere establishment en de conservatieve Turkse regering van Erdogan. Het onderzoek naar de samenzweerders tegen het bewind van Erdogan loopt al sinds 2007. In totaal zijn in het onderzoek al meer dan 400 mensen aangehouden, onder wie verschillende militairen, politici en journalisten. (NOS)

Lees ook:Turkse politie pakt opnieuw militairen op
Lees ook:Arrestatiegolf legerofficieren in Turkije
Lees ook:Machtsstrijd tussen politiek en leger Turkije woedt voort
Lees ook:Proces over plannen staatsgreep Turkije begonnen
Lees ook:Bijna 200 Turken aangeklaagd wegens coup

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>