Duitse deelstaatminister beschuldigt Turkije van inmenging

Ehrhart KoertingEen minister van de Berlijnse deelstaatregering heeft Turkije dinsdag beschuldigd van inmenging in Duitse aangelegenheden. Met 1,7 miljoen vormen de Turken de grootste groep buitenlanders in Duitsland.

“Op sommige gebieden van integratie hebben we problemen omdat de Turkse staat zich als politiek verantwoordelijk ziet voor Turken in Duitsland en tussenkomt”, zei de Berlijnse minister van Binnenlandse Zaken Ehrhart Koerting in een vraaggesprek met het dagblad Berliner Morgenpost. Het officiële Duitse beleid is migranten te integreren in de mainstreamcultuur. In Duitsland wonen 80 miljoen mensen.

Als voorbeeld van inmenging gaf Koerting het feit dat de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan twee jaar geleden een inspectie had gebracht aan een gebouw in Ludwigshafen waar een brand aan negen Turken het leven heeft gekost. “De Turkse staat beschouwt zijn emigranten steeds nog als staatsburgers. Dat klopt niet”, zei Koerting. (LVK)

Lees ook:Egemen Bagis doet beroep op Turken in Duitsland
Lees ook:Turkse premier Erdoğan zet Duitsland op z’n kop
Lees ook:Duitsers willen geen Turkstalige scholen
Lees ook:Centrumrechtse partijen Turkije fuseren tegen regerende partij
Lees ook:Turkije blijft groeien: inwoneraantal op 77.7 miljoen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>