Shopping centers nemen Turkije over

eskisehirEnorme shopping centers schieten als paddenstoelen uit de Turkse grond. Niet alleen in metropolische steden, maar ook in de kleinere plaatsen van Anatolië.

Sommige Turken zijn extreem blij met het inkomen dat deze shopping centers inbrengen, terwijl anderen denken aan de negatieve impact op lokale winkels. Gayrimenkul, een vastgoedbedrijf dat al vijf jaar shopping centers plant in Turkije, wil de komende vijf jaar 16 nieuwe opzetten.

Rönensans is een van de drie top aannemers in Turkije volgens Ahmet Sarı, projectmanager van Rönesans shopping centers projecten. Het bedrijf heeft tot nu toe shopping centers gebouwd in zowel Istanbul en Ankara als in Sanko Park in Gaziantep en Malatya Park in Malatya. De bouw van shopping centers  in Istanbul, Ankara en İzmir gaat nog steeds door, zegt Sarı. Zo’n 13 meer zitten momenteel al in de projectfase.

Intussen is dus niet iedereen even blij met deze ontwikkeling. Veel lokale winkels blijven hierdoor namelijk leeg, zegt Mesut Güleroğlu, van de kamer van vastgoed consultants en makelaars in İzmir. “Ook al beginnen sommige branches een opleving te zien, nog steeds geven veel ondernemers er de voorkeur aan om iets langer te wachten alvorens een investering te doen”.

Hopelijk blijven er genoeg gezellige authentieke winkeltjes bestaan in Turkije.

Bron: Hürriyet

Lees ook:Paris Hilton opent kledingwinkels in Turkije
Lees ook:Redevco opent winkelcentrum in Ankara
Lees ook:Turkije bestaat vandaag 91 jaar
Lees ook:Turkse politie spaart niemand in ‘oorlogsgebied’ Taksim
Lees ook:Gezi Park brandt kaarsjes voor vijf doden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>