Celstraffen vriendjes Saban B.

De rechtbank in Almelo heeft vandaag veertien vermeende handlangers van de voortvluchtige vrouwenhandelaar Saban B. veroordeeld. Het ging om de ‘Sneep II-zaak’. De celstraffen waren lager dan het Openbaar Ministerie had geëist.

Niet alleen Saban B. komt er makkelijk vanaf, ook zijn vermeende handlangers krijgen lagere straffen toebedeeld dan de bedoeling was. Slechts vijf van de veertien verdachten werden schuldig bevonden aan mensenhandel en deelneming aan een criminele organisatie. Zij kregen celstraffen van twee tot ruim zeven jaar. Twee verdachten werden alleen schuldig bevonden aan mensenhandel en kregen maar tien tot vijftien maanden cel. Een verdachte hoeft slechts twee maanden cel uit te zingen, wegens het in bezit zijn van een vals paspoort, en de overige zes verdachten werden vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

De rechters daarentegen zeiden dat het Openbaar Ministerie in deze zaak teveel uit is gegaan van het algemene beeld dat heerst over de bende van Saban B., bestaande uit gruwelijke gevallen van vrouwenhandel, uitbuiting, mishandeling, afpersing enzovoort. Volgens de rechter was hiervan nauwelijks iets terug te vinden en kon het Openbaar Ministerie de meeste beschuldigingen onvoldoende onderbouwen met bewijzen.

Bron: Trouw

Lees ook:Saban Baran voorgeleid aan rechter
Lees ook:Saban B. mogelijk in Turkije gehoord als getuige
Lees ook:Saban B. morgen voor de rechter in Istanbul
Lees ook:Turkse politie pakt opnieuw militairen op
Lees ook:Bijna 8 jaar celstraf voor Turkse vrouwenhandelaar Saban B.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>