Turkije veroordeelt Koerdische tiener voor stenen gooien

BerivanEen Turkse rechtbank heeft een Koerdische tiener, genaamd Berivan, veroordeeld tot acht jaar celstraf.

Het meisje zou in oktober hebben deelgenomen aan een illegale demonstratie van de Arbeiderspartij van Koerdistan (PKK). Berivan ontkent de beschuldigingen en beweert dat ze haar familie wilde bezoeken en zonder reden werd gearresteerd door de politie, toen ze in de buurt was van de demonstratie.

De rechtbank had haar aanvankelijk veroordeeld tot 13 jaar celstraf, maar besloot daarna toch een lagere straf van zeven jaar en negen maanden te geven. Dit omdat Berivan nog minderjarig is. Na de uitspraak van de rechter, barstte Berivans moeder in huilen uit: “Is ze een moordenaar? Zelfs moordenaars krijgen niet zulke lange celstraffen!”

Bron: Rudaw.nl

Lees ook:Werkstraf voor verzwijgen huis in Turkije
Lees ook:Bijna 8 jaar celstraf voor Turkse vrouwenhandelaar Saban B.
Lees ook:Turkije veroordeelt Koerdische journalist tot 166 jaar cel
Lees ook:Saban B. morgen voor de rechter in Istanbul
Lees ook:Celstraf voor beledigen president op Facebook

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Turkije veroordeelt Koerdische tiener voor stenen gooien

  1. Crethi Plethi

    Turkije heeft een lange geschiedenis in het vervolgen van minderheden. Deze lange gevangenisstraf is een politieke straf, een signaal voor de koerden om zich gedeisd te houden.

    En dat terwijl Erdogan wel snel is met het beschuldigen van andere landen ivm rechten van minderheden.

      /   Reply  / 
  2. erhan kurkun

    IK BEN EEN TURK
    mijn land krijgt genoeg krietiek van europa terwijl ze zelf dat ze geen haar beter is kij maar terug nog maar 70 jaar geleden en nu doen ze persies dat ze super beschaafd zijn Turkije doet laatsta 10 jaar beter dan veele europeese landen julie zijn percies aas gieren wachten tot er iets gebeurt zodat julie dat mijn land door het slijk kunt halen maar wacht maar julie weten wat er aan de gaande is in zogezegd super europa afdandkingen tot en met ik vraag mijn eigen af welke land wie heeft wie nodig zie maar dat je binnen kort niet moet emigereren naar Turkije om werk te gaan zoeken en daar een nieuw leven moet beginnen dan zal je zien dat iedreen gelijk is en dat daar misdaad niet beloont maar wel de werkende mens

      /   Reply  / 
    1. rojda

      als iedereen in turkije gelijk is zoals je zegt, waarom heb je dan in het oosten helemaal geen werk en leven de mensen daar in armoede? en als iedereen in turkije gelijk is waarom laten ze de koerden dan niet gewoon hun moedertaal spreken? als iedereen in turkije gelijk wordt behandeld waarom krijgen koerdische kinderen dan meer dan 10 jaar celstraf omdat ze zogenaamd stenen gooien naar de politie? is dat gelijk behandelen? en als turkije zogenaamd beter is dan die andere europese landen, dan hebben ze niet de behoefte om in de eu te komen,

        /   Reply  / 
  3. Dekschip

    Als ik met een dynamiet staaf het gemeente huis binnenloop dan kan ik rekenen op een aanklacht richting terrorisme als ze me niet eerst neerschieten.. Ben ik een terrorist alleen omdat ik een hekel heb aan de corrupte wetgeving?

    Je dochter heeft misschien niemand direct vermoord. Integendeel, indirect vermoord je wel mensen als je een terroristische organisatie steunt.

    neeee vrouwtje, ik vind dat ze er nog goed mee weg komt. En jij zelf trouwens ook! Had je haar maar aan de haren moeten vastbinden zodat ze niet op straat schade kon aanrichten! Eigen dikke vette schuld!

      /   Reply  / 
  4. fatimazohra

    Hier weer het bewijs, hoe er met het vrouwelijk geslacht om gegaan wordt.
    Heren wie heeft jullie 9 maanden gedragen? wie heeft jullie verzorgt als baby, peuter,kleuter?waren het mannen? neen ik dacht het niet? wie heeft de barens weeen ondergaan?mannen, nee ik dacht het niet.Als jullie zo een afkeer van het vrouwelijk geslacht hebben, want dat is de indruk die ik steeds maar krijg na het lezen van weer een vrouw/ jong meisje die gestraft wordt en dan de hatelijke reacties erachter, waarom trouwen jullie met hen?, waarom worden het de moeders van jullie kinderen, als je ze vermoord moet al haar kinderen ook vermoorden, want de genen zijn er nog, die gaan niet weg als ze dood is, waarom moest haar moeder haar aan haar haren vastbinden en wat zou een moeder met haar zoon hebben moeten doen die een terroriste aanslag pleegt, of mensen berooft?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>