Dertig Al-Qa’ida leden opgepakt in Turkije

ArrestIn Turkije zijn vandaag 31 mensen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij het fundamentalische terreurnetwerk Al-Qa’ida.

In de zuidelijke stad Adana werden twintig mensen opgepakt. Daar nam de Turkse politie ook wapens, munitie en computers in beslag. In de Turkse hoofdstad Ankara werden elf terreurverdachten gearresteerd. Hier werd een Kalasjnikov in beslag genomen.

Het van oorsprong Afghaanse terreurnetwerk Al-Qa’ida is actief in Turkije. In april 2009 werden meer dan zestig militante moslims opgepakt omdat zij een aanslag wilden plegen op buitenlandse doelen in Turkije.

Aanslag in Turkije

In 2003 pleegde een Turkse cel van het terroristennetwerk in Istanbul verschillende aanslagen met bomauto’s. Daarbij kwamen 63 mensen om het leven. Die aanslagen waren gericht tegen twee synagoges, het Britse consulaat en een vestiging van een Britse bank. Meer dan zestig mensen kwamen om.

Zeven mensen zijn inmiddels veroordeeld voor de aanslag, onder wie het vermoedelijke hoofd van de operatie. Zij hebben een levenslange gevangenisstraf gekregen. (Elsevier)

Lees ook:Turkije arresteert terreurverdachten
Lees ook:Al-Qaidaverdachten opgepakt in Turkije
Lees ook:Turkije arresteert 12 al-Qaeda verdachten
Lees ook:27 arrestaties na aanslag Istanbul
Lees ook:Dertig al-Qaeda-leden opgepakt in Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>