Rechtszaak over eerwraak Turkse homo is begonnen

Eerwraak hoeft niet perse betrekking te hebben op een vrouw. In Turkije loopt een zeldzame rechtszaak over de eerwraak op een homo.

Toen de 26-jarige Ahmet Yildiz uit de kast kwam, reageerde zijn familie geschokt. Hij vertelde dat hij een relatie had met de 44-jarige Ibrahim Can, die van Duits-Turkse afkomst is. Zijn familie smeekte hem zich te ‘bedenken’ en bedreigde hem, onder andere met de dood. Hierop deed het homostel aangifte bij de politie, die de zaak niet erg serieus nam.

Op 15 juli 2008 werd Ahmet doodgeschoten, toen hij rondwandelde in Istanbul. Ooggetuigen verklaarden dat er geschoten werd vanuit een auto. Ahmet zakte in elkaar en werd levenloos aangetroffen. Getuigen herkenden de 49-jarige Yahya Yildiz, de vader van Ahmet, die vluchtte naar Irak. Het was een erekwestie. Ibrahim Can, de partner van Ahmet, beschuldigt ook de autoriteiten van het niet serieus nemen van de zaak.

Bron: Hln.be

Lees ook:Code Rood: Doodsbang voor je familie
Lees ook:PVV wil onderzoek naar eerwraak Turkije
Lees ook:Twee Turks Nederlandse criminelen doodgeschoten in Istanbul
Lees ook:Turkse zakenman op gewelddadige wijze ontvoerd
Lees ook:Offerfeest begonnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>