Klagende Turk uit Zevenberg mishandeld

Een Turkse man (73) uit Zevenbergen werd door een vader in elkaar geslagen, nadat hij had geklaagd over zijn belletje trekkende kind.

De bewoners van Zevenbergen hebben geschokt gereageerd op de mishandeling van de bejaarde man afgelopen zaterdag in de Willem III-straat. Ook de plaatselijke Turkse gemeenschap is erg ontdaan na de mishandeling. Het slachtoffer Rustum U. en zijn vrouw hadden last van belletje trekkende kinderen.

Rustum ging naar de moeder van een van die kinderen om te vragen of het op kon houden. Even later kwam de vader van het kind verhaal halen. Rustum werd zwaar mishandeld door de agressieve vader. Buren brachten het slachtoffer naar de huisartsenpost waarna hij in het ziekenhuis is opgenomen.

Voorzitter Bülent Demircelen van de Stichting Turken Zevenbergen zegt er alles aan te doen om de rust in zijn achterban te handhaven. Maar hij tekent daarbij aan dat familiebanden bij Turken heilig zijn en dat de zonen van het slachtoffer op springen staan. “We weten allemaal dat je met geweld niets oplost”, voegde hij toe.

Een 40-jarige Zevenbergenaar is door de politie aangehouden op verdenking van de mishandeling, maar na verhoor is hij op vrije voeten gesteld.

Bron: Telegraaf, BN De Stem, 3 augustus 2009

Lees ook:Erdogan wil dat Yunus teruggaat naar biologische moeder
Lees ook:Turks meisje (12) doodgeschoten na liefdesbriefje
Lees ook:Kindvriendelijk (vakantie)land
Lees ook:Holland Doc: De kinderen van mijn vader
Lees ook:Tweeling Turkije blijkt van verschillende vaders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>