Minaret in Van ingekort voor vliegtuigen

The mosque in BuzhaneDe minaret van een moskee in de buurt Buzhane in Van wordt binnenkort ingekort. Deze kan namelijk gevaar opleveren voor de landende en opstijgende vliegtuigen van het nabij gelegen vliegveld Ferit Melen.

De moskee werd drie jaar geleden gebouwd in de zuidoostelijke provincie met behulp van donaties van de gemeenschap. Maar piloten die de nabij gelegen luchthaven gebruiken hebben geklaagd over de 45 meter hoge minaret. Hierop besloot de provinciale mufti om de minaret te verkleinen tot een hoogte van 25 meter. De gemeenschap was niet blij met het besluit en ging in tegen de werkers die gestuurd waren om de minaret in te korten.

Van’s Mufti Nimetullah Arvas zei echter dat de moskee was gebouwd zonder toestemming en dat het project niet goed was uitgevoerd. “De werkers breken een deel van de minaret af met zorg. We opereren heel voorzichtig om de minaret noch de moskee te beschadigen. De minaret moet wegens de locatie 25 meter hoog worden en dat doen we zo goed als we kunnen”. (Hürriyet)

Lees ook:Tussen kunst en kitch
Lees ook:Zachte voorhamer
Lees ook:Moskeegangers geplet onder minaret in Turkije
Lees ook:Bouw Turkse moskee Roosendaal in volle gang
Lees ook:Grootste moskee van Turkije staat in Adana

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>