Rutte in Ankara

Echt veel tijd om bij te slapen heeft Mark Rutte na de beëdiging van zijn nieuwe kabinet niet gehad. Rutte is snel na de beëdiging naar Turkije gevlogen voor een 3 dagen durende handelsmissie.

Vergezeld met de nieuwe minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lianne Ploumen, is Mark Rutte vandaag in Ankara begonnen aan zijn handelsmissie in Turkije.

De handelsmissie staat in het teken van het verder verstevigen van de diplomatieke en economische betrekkingen tussen Nederland en Turkije. Nederland is één van de grootste buitenlandse investeerders in Turkije. De handel tussen beide landen is de afgelopen tien jaar verdrievoudigd. De premier keert woensdag aan het het eind van de dag terug naar Nederland. Donderdag spreekt hij in de Tweede Kamer zijn regeringsverklaring uit en legt hij in een debat verantwoording af over de kabinetsformatie en het regeerakkoord.

Lees ook:Erdoğan komt bezoek brengen aan Nederland
Lees ook:Erdoğan krijgt oranjeshirt van Kuyt
Lees ook:Timmermans is in Turkije, zal hij naar Ankara gaan?
Lees ook:Mark Rutte op bezoek in Turkije
Lees ook:Turkije boos op Rutte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>