Vele Koerden gearresteerd in Turkije

Honderd Koerden zijn opgepakt door de Turkse politie. Onder hen zijn ook burgemeesters en journalisten. Deze arrestaties werden vooral verricht in Istanbul en hoofdstad Ankara, voornamelijk in het zuidoosten van het land waar veel Koerden wonen.

Ze worden er allen van verdacht lid te zijn van KCK, de Confederatie van het Koerdische Gemeenschappen.

De KCK is een netwerk van Koerdische groepen, die niet alleen in Turkije opereren maar ook in landen als Syrië, Irak en Iran.  De gewelddadige partij PKK is hier onder andere ook lid van.

Als sinds 2009 wordt onderzoek gedaan naar het netwerk waarbij in de loop der jaren inmiddels vele Koerden gearresteerd. Hoeveel dat er precies zijn is voor ons onduidelijk. Volgens de Turkse politie zou het gaan om 700 mensen, maar volgens Koerdische media zijn er dat veel meer, namelijk 3500.

De afgelopen maanden loopt de spanning steeds hoger op. Hierbij vallen veel slachtoffers. Afgelopen december nog werden Koerdische smokkelaars per ongeluk gedood omdat men dacht dat het PKK-strijders waren.

Lees ook:Koerden doodgeschoten door Turkse winkelier
Lees ook:Turkse wraakactie tegen Koerden in Noord-Irak
Lees ook:Koerdische rebellen opgeroepen zich over te geven
Lees ook:Politie botst met Koerdische demonstranten in Zuid-Oost Turkije
Lees ook:Koerden opgepakt in Istanbul

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>