Paus Franciscus komt eind november naar Turkije

VATICAN-POPE-MASS-SISTINE

Het gaat zijn eerste bezoek aan Turkije worden. De 77-jarige Paus Franciscus komt van 28 tot en met 30 november naar Istanbul en Ankara.

De paus komt vrijdagmiddag 28 november als eerste aan in Ankara. Daar legt hij een krans neer bij het mausoleum van Atatürk. Daarna wordt hij ontvangen door president Erdoğan in het presidentieel paleis. Ook zal hij een glaasje thee drinken met de Turkse premier en met het hoofd van het staatsbureau voor religieuze zaken.

Hagia Sophia en de Blauwe Moskee in Istanbul

Zaterdagochtend vliegt de paus door naar Istanbul, waar hij – net als iedere toerist – de Hagia Sophia en de Blauwe Moskee zal bezoeken. Daarna heeft hij een ontmoeting met de oecumenische patriarch Bartholomeos in de wijk Fener (aan de Europese kant, in de buurt van het Pierre Loti cafe).

Zondag 30 november wordt het feest van de apostel Andreas gevierd. Franciscus viert eerst een privémis op de nuntiatuur om vervolgens de goddelijke liturgie bij te wonen in de patriarchale kerk van Sint-Joris in Çengelköy (Üsküdar, aan de Aziatische kant).

IMG_1638

Lees ook:Hagia Sophia verkozen tot mooiste museum van Turkije
Lees ook:Paus Franciscus volgend jaar naar Turkije
Lees ook:Paus Franciscus ontmoet Erdoğan vandaag in zijn miljoenen paleis in Ankara
Lees ook:Grootste moskee van Turkije staat in Adana
Lees ook:Instortingsgevaar brug tijdens marathon Istanbul?!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>