Haagse Popweek ontvangt Turkse band

Replikas

De Haagse Popweek wordt dit jaar voor het eerst uitgebreid met een bijzondere internationale coproductie. In samenwerking met het World Experimental Music Festival wordt een showcase opgezet, waarbij de uit Turkije afkomstige band Replikas zal optreden met Haagse muzikanten. Met de WEX-showcase wil de Haagse Popweek westerse en niet-westerse popcultuur laten samensmelten.

Samenwerkingen

De Haagse Popweek is dit jaar van 15 tot en met 24 oktober. Het festival heeft dit jaar meerdere samenwerkingen. Zo zet de Popronde haar tenten op in de Haagse binnenstad, toont het PopDox Filmfestival bijzondere documentaires over Haagse artiesten en toont ook het Shoot Me Filmfestival een aantal muziekfilms.

Popdebat

Vast onderdeel van de popweek is het popdebat, dat dit jaar in het teken staat van de relatie tussen de Haagse popscene en Den Haag als culturele hoofdstad in 2018. De Haagse Popprijzen worden dit jaar uitgereikt door Jan Douwe Kroeske die ook het popdebat zal presenteren.

Slotfeest

Het slotfeest van de Haagse Popweek is op zaterdag 24 oktober in het Paard van Troje. Er zullen die avond diverse optredens zijn, waaronder een concert van The Excitors dat dan hun debuutalbum presenteert.

Bron: Haagspoppodium.nl

Lees ook:‘Turkey Now!’ festival in Nederland
Lees ook:Turkse mode in de Bijenkorf
Lees ook:Ophef om Turks feest op Koninginnedag
Lees ook:Turkse zang en literatuur in Haagse bibliotheek
Lees ook:Bulusma, een Turkse volksdansshow in Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>