Istanbul verwelkomt mensenrechtentrein

Hürriyet trainDonderdag zal Istanbul de Hürriyet’s human rights train verwelkomen, die op 9 september vertrok vanaf İzmir en als doel had het bewustzijn over mensenrechten in Turkije te verhogen.

De trein arriveerde op Istanbul’s Haydarpaşa treinstation om een volle dag het evenement te kunnen organiseren dat plaatsvindt op donderdag, Turkije Onafhankelijkheidsdag. Na 42 station te hebben bezocht in 35 provincies en acht regio’s door Turkije heen, zal de uiteindelijke viering van de trein plaatsvinden op Onafhankelijkheidsdag en worden mensenrechtenthema’s vertaald in muziek, theater en spelletjes.

Onder het motto “Vrijheid in Ons Recht”, maakte de trein onderdeel uit van een project georganiseerd door de daily Hürriyet en Turkish State Railways (TCDD). De trein stopte in alle provincies met treinstations gedurende de 51-dagen durende reis en werd gesponsoord door de Akbank Children’s Theater, Amnesty International Turkey, de Doğan news agency, Coca-Cola en Istanbul Culture University. Activiteiten bestonden uit seminars, kinderspelletjes, theateroptredens en tentoonstellingen, die bij elke stop werden gehouden.

Omdat 2009 het jaar is waarin Turkije viert dat het 20 jaar geleden de U.N. Declaration of Child Rights tekende, stonden de activiteiten in het teken van het behoud van kinderrechten.

Bron: Daily Hürriyet

Lees ook:Turkije moet president van Sudan arresteren
Lees ook:Turkije wacht op opening hogesnelheidstrein Istanbul-Ankara
Lees ook:‘Turkey Now!’ festival in Nederland
Lees ook:Regen verplaatst zich naar het oosten
Lees ook:Turkey Now! 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>