Nederlandse vrouwen zwemmen Bosporus (6.5 km) over voor goede doel

swimming_bosphorusVan Azië naar Europa zwemmen; Tanya Busquet en Fleur van Bree gaan het morgen doen. De Nederlandse vrouwen doen mee aan de Bosporus zwemwedstrijd in Istanbul. De dames zwemmen voor het goede doel: het onderzoeksfonds NEC. Tanya en Fleur gaan samen met nog 1600 andere zwemmers een afstand afleggen van maar liefst 6.5 kilometer. 

Hoge golven

Tanya deed vorig jaar ook al mee aan de wedstrijd. Vorig jaar zwom ze de Bosporus over in 1 uur en 15 minuten. De recordtijd ligt bij de vrouwen op zo’n 50 minuten. “Ik ben best zenuwachtig omdat er windkracht 4 is voorspeld en dat betekent golven,” liet Tanya aan deze blog weten.

Kanker

De dames zwemmen voor het onderzoeksfonds NEC (onderzoek naar kanker). “Onze Nederlandse vriend Mark Schweitzer (42 jaar) is twee weken geleden overleden aan de gevolgen van kanker, hij was vader van 4 jonge kinderen. We leerden Mark zes jaar geleden in Istanbul kennen.”

Dolfijnen en een slang

Gistermiddag is Tanya ter orientatie met een boot de Bosporus op en neer gevaren en kwam zij een aantal dolfijnen tegen. Tijdens het trainen kwam er een slang voorbij zwemmen. Maar die schrok haar gelukkig niet af.

Zowel mannen als vrouwen doen morgen mee met de wedstrijd. De leeftijden verschillen enorm. De jongste zwemmer is 14, de oudste 80 jaar!De zwemmers starten morgen om 10.00 uur bij Kanlica (2e brug). Ook roeiers en kanoërs doen aan de wedstrijd mee.

 

Wil je Tanya en Fleur steunen?

Geld kun je overmaken naar “Zwemmen voor NEC” T.a.v. Stichting NET-groep, 2135 TS Hoofddorp Nummer: 1729.87.881 IBAN: NL45 RABO 01729.87.881 BIC: RABONL2U

Zie hieronder de route:

LXD507DE4FAE0FD29886E7571C62D2689D

 

 

Lees ook:Nederlandse zwemsters breken record in de Bosporus
Lees ook:Instortingsgevaar brug tijdens marathon Istanbul?!
Lees ook:Vreselijke omstandigheden in Turkse dolfinaria aangeklaagd
Lees ook:Aquamarine: het grootste (zoutwater)zwembad van Istanbul
Lees ook:Turkse scheidsrechter Cüneyt Çakır fluit bij Oranje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>