Turkse ouders praten over vermoorde dochter in docu ‘BAHAR’

BAHAR, een indringende documentaire over een Turkse familie die worstelt met hun verdriet nadat hun enige dochter Bahar op gewelddadige wijze wordt vermoord voor de ogen van haar twee kinderen, is deze week te zien tijdens het Movies that Matter Festival in Den Haag.

Liefde maakt blind

In de documentaire BAHAR praten de ouders en andere familieleden van het vermoorde meisje heel openlijk over haar moord. De familie verdenkt hun voormalige schoonzoon van de moord. Bahar trouwde (tot groot verdriet van haar vader) met haar Turkse buurjongen. Het meisje hield veel van de jongen, maar haar vader vond niet dat hij de ware voor haar was. Later blijkt haar vader gelijk te hebben gehad. Na hun trouwerij wordt Bahar mishandeld. Als zij van hem gaat scheiden wordt de jongen woedend en vermoord haar.

Bahars ouders, schoonzussen en broers proberen aan de hand van dagboeken en brieven van Bahar antwoorden te vinden op de vraag hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Islamitisch pleeggezin

Door de dood van Bahar is de familie niet alleen hun dochter kwijt maar ook hun kleindochters. Al weken gaat het over de kwestie ‘Yunus’ in de media en is er gebleken dat er te weinig Islamitische pleeggezinnen zijn. Maar de dochterjes van Bahar zijn wel bij een Islamitisch gezin geplaatst. Een zeer strenge familie trouwens. De meisje mogen maar een keer in de twee weken bezocht worden.

De film van Carin Goeijers is aanstaande woensdag 27 maart om 19.00 uur te zien in Filmhuis Den Haag.

Het Movies that Matter Festival is het jaarlijkse film- en debatfestival over mensenrechten en menselijke waardigheid. Het is de opvolger van het Amnesty International Film Festival

Lees ook:Verloven in Turkije is meer dan ‘een ring’ alleen
Lees ook:Vermiste Manouk Sijtstra is in Turkije bij vakantieliefde
Lees ook:Turks meisje (12) doodgeschoten na liefdesbriefje
Lees ook:Die Fremde: liefde voor een kind versus familie-eer
Lees ook:Turkse overheid beschermt meisje (13) na gedwongen huwelijken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>