Dierenrechten, ze krijgen nu de aandacht die ze verdient

Het beschermen van de dierenrechten, dat is iets wat in Turkije de aandacht verdient. Die aandacht zal het nu krijgen. Er is namelijk een grote stap gezet op het gebied van de bescherming van de dierenrechten, dit zal bereikt gaan worden omdat er een samenwerking zal ontstaan tussen de politieke partijen en de maatschappelijke organisaties.
Om een voorbeeld te geven; de Turkse Minister van Milieu en Bosbeheer, Veysel Eroglu, kondigde onlangs aan dat de huidige wetgeving kritisch is bekeken en aangepast/verbeterd. Deze zal binnenkort worden voorgelegd aan het parlement.

Nu het een hot item is, gaat ook het ministerie een eigen onderzoek uitvoeren. Zij vergaderen met andere ministeries zoals die van Justitie en Landbouw. Bovendien is er ook contact gezocht met dierenrechten groeperingen en andere politieke partijen. Alles wat uit dat overleg gekomen is zal gebruikt worden om een nieuwe wetgeving op te zetten.
Eindelijk wordt er serieus gekeken naar de dierenrechten, iets wat eigenlijk al te lang op zich laat wachten. Laten we hopen dat er nu echt wat aan het dierenleed gedaan zal worden.

Lees ook:Turkije en Nederland gaan 400 jaar diplomatieke betrekkingen vieren
Lees ook:Grondwet Turkije: drie stemmen te weinig
Lees ook:Turkije wil Fergie achter tralies na docu
Lees ook:OM eist vrijspraak Wilders
Lees ook:Turkse vrouwen marcheren op Internationale Vrouwendag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>