Nieuwe ‘Marmaray tunnel’ in Istanbul is onderweg

De nieuwe spoortunnel de Marmaray, die vorig jaar oktober open ging, krijgt er een broertje bij. De werkzaamheden voor een nieuwe onderzeese tunnel in Istanbul zijn begonnen. In deze nieuwe tunnel – die nog geen officiele naam heeft – is plaats voor bussen en auto’s. Net zoals bij de Marmaray zal deze tunnel de Europese kant met de Aziatische kant van Istanbul verbinden. De tunnels zijn nodig om de verkeerschaos die er dagelijks in de stad is terug te dringen.

Het nieuwe project zal Kazliçesme (Europese kant) met Haydarpasa (oude treinstation bij Kadıköy in Azië) met elkaar verbinden. Automobilisten hoeven volgende jaar dus niet meer per se de brug over, maar kunnen ook voor de tunnel kiezen. De tunnel wordt 30 meter breed en 106 meter diep. Er komen twee lagen in de tunnel en de totale lengte gaat zo’n 15 km worden. Het aantal minuten om van de ene kant naar de andere kant te komen gaat met deze tunnel zo’n kwartiertje duren inplaats van anderhalf uur.

Als alles volgens plan verloopt, gaat de tunnel in mei 2015 open.

 

 

 

Lees ook:Spoortunnel Marmaray in Istanbul: in vier minuten naar twee continenten
Lees ook:Istanbul bouwt aan derde grote brug
Lees ook:Nieuwe metrolijn (21 km) geopend in Istanbul
Lees ook:Derde brug voor Istanbul
Lees ook:Turkije wil het grootste vliegveld ter wereld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>