Rubriek: Eten & Drinken

Turkse broers hebben de lekkerste haring

Turken in Turkije willen er meestal niks van weten, daarom is het juist zo opmerkelijk dat uitgerekend twee Turkse broers de Haringtest van het AD hebben gewonnen. Vorig jaar wonnen Abdullah (47) en Umut (39) uit Scheveningen de test ook al. Het nieuws bereikte toen zowel de Turkse als de Japanse media.

Lees verder...

Bijzonder samenzijn op eerste dag van de Ramadan

De Ramadan is begonnen. Dat betekent voor veel mensen een maand lang vasten. Van zonsopkomst tot zonsondergang niks eten en drinken. Vandaag werd er in Taksim een wel heel bijzondere iftar (de maaltijd na het vasten) georganiseerd. In de Istiklal Caddesi stond een tafel van maar liefst 200 meter lang opgesteld waar mensen aan konden

Lees verder...

Alcohol schreeuwend duur in Turkije

Premier Erdoğan heeft niet ‘rakı’ maar de Turkse yoghurtdrank ‘ayran’ gekozen tot nationale drank van Turkije. Rakı, het anijsdrankje met een alcoholpercentage van 45 procent, is al sinds mensenheugenis dé Turkse nationale drank. De alcoholprijzen zijn de laatste jaren flink omhoog gegaan. Een flesje rakı is voor veel Turken te duur geworden.

Lees verder...

Ken je keuken..

Als je op vakantie gaat naar Turkije, neem dan ook de tijd en moeite om de Turkse keuken te leren kennen. Een echte vakantie in Turkije krijg je namelijk pas wanneer je ook de culinaire keuken weet te vinden en waarderen. Het eten in Turkije is heel erg gevarieerd. Dat komt omdat ze uit verschillende

Lees verder...

Eerste Michelinster voor Turkije?

Soenil Bahadoer, de sterchef van het Nuense restaurant De Lindehof gaat volgende week naar Istanbul om als gastchef te koken bij Restaurant Mimolett. Dit restaurant wil als eerste Turkse restaurant een Michelinster veroveren. Soenil Bahadoer gaat hiervoor twee keer naar Turkije, allereerst op 8 maart om te koken voor een groep mensen die bestaat uit

Lees verder...

Luxe Turkse keuken komt naar Nederland

De trendy restaurantketen Kosebasi is in Turkije allang bekend. Een luxe Turkse keuken die in maart dit jaar ook naar ons land komt. Niet de zoveelste kebabtent, maar een luxe eigentijds restaurant met uitgebreide menukaart vol traditionele recepten van de Zuid-Anatolische keuken zal zich in Amsterdam settelen. De keten breidde zich sinds 2006 al eerder

Lees verder...

Turkse banketbakker lanceert anti-honger koekje

Een banketbakker uit de noordwestelijke provincie Edirne in Turkije, Arif Meriç, die beroemd is om zijn geschenken aan onder andere president Obama, heeft een koekje gecreëerd speciaal voor de ramadan. Meriç vertelde dat hij de koekjes had geproduceerd om vastende moslims, die urenlang honger hebben gedurende de lange en hete dagen van de ramadan, energie

Lees verder...

Gebakken kaassigaren uit Turkije

Roken is niet goed voor je. Daar weten de Turken alles van. Maar er zijn ook Turkse sigaren die lekker én gezond zijn: sigara boregi, ook wel börek genoemd. Ingrediënten: · Een stukje boter of margarine · 1 pakje yufka (soort filodeeg) · 1 kop olie · 200 gr feta kaas · Paar takjes peterselie

Lees verder...

Limburgs familiebedrijf teelt asperges in Turkije

Het Limburgse familiebedrijf Lenders teelt biologische groene asperges in Turkije. Dit in samenwerking met een lokale teler. Het Turkse klimaat zou namelijk uitermate geschikt zijn voor de aspergeteelt. Dankzij het klimaat duurt het teeltseizoen veel langer dan in Nederland. Zo begint in Turkije het seizoen al in maart en loopt het door tot september. Ook

Lees verder...

Kumato-tomaat nu verkrijgbaar in Turkse supermarkten

De site AGF, het branchemedium voor de AGF-sector, laat weten dat de bruine Kumato-tomaat van Syngenta Seeds nu in de Turkse supermarkten verkrijgbaar is. Maar wat is dat nu precies, de Kumato-tomaat? En wat kun je ermee? In Turkse winkels zie je wel vaker dingen waarvan je niet echt weet wat je ermee moet doen.

Lees verder...

Turkse keuken: kaas in bladerdeeg

Kaas in bladerdeeg, oftewel Peynirli cep boregi. Met een bereidingstijd van twintig tot dertig minuten de moeite waard om deze borrelhapjes eens te bereiden. Zo maak je het! Ingrediënten voor 4 personen: 1 pakje bladerdeeg; bloem voor het uitrollen; 2 el olijfolie; 1 bosje lenteuitjes; 1 rode paprika; 1 spaanse peper; 2 tomaten; 400 gram

Lees verder...

100% pure granaatappelsap van Turkse bodem

Eind vorig jaar presenteerde Gnar Juice twee nieuwe smaken: 100% Pure granaatappel-Bosbes en 100% Pure Granaatappel-Sinaasappel. De granaatappels van speciaal geselecteerde velden in Turkije zorgen voor een goddelijke smaak! De nieuwe smaken van Gnar Juice zijn gemaakt van puur sap, zonder enige toevoeging als suikers, kunstmatige kleur-en smaakstoffen of E-nummers. Sinds dit jaar wordt de

Lees verder...