Turkse keuken: kaas in bladerdeeg

Kaas in bladerdeeg, oftewel Peynirli cep boregi. Met een bereidingstijd van twintig tot dertig minuten de moeite waard om deze borrelhapjes eens te bereiden. Zo maak je het!

Ingrediënten voor 4 personen:

1 pakje bladerdeeg; bloem voor het uitrollen; 2 el olijfolie; 1 bosje lenteuitjes; 1 rode paprika; 1 spaanse peper; 2 tomaten; 400 gram schapekaas; 1 bosje peterselie; zout; peper; 1 tl komijn; 1 snufje cayennepeper; 1 el geraspte citroenschil; 1-2 eiwitten; olie om in te frituren.

Voorbereiding:

Lenteuitjes en paoprika schoonmaken en afspoelen onder koud water en uit laten uitlekken en dan in ringen en reepjes snijden

Bereidingswijze:

Het bladerdeeg op een met bloem bestrooid werkblad leggen en er naar keuze grote of kleine vierkantjes uit snijden
voor de vulling de olijfolie in een koekepan verhitten
de schoongemaakte lenteuitjes en paprika afspoelen onder koud water en goed uit laten lekken
de uitjes en paprika in dunne ringen en reepjes snijden in de olijfolie doen en kort fruiten
de fijngehakte spaanse peper toevoegen en kort meestoven
de groenten van het vuur afnemen en af laten koelen
de ontvelde,uitgeholde en in blokjes gesneden tomaat en de klein gesneden scapekaas met de groenten vermengen.
de peterselie wassen,goed uitlaten lekken,fijnhakken en eveneens toevoegen
de vulling kruiden met peper,zout,komijn,cayennepeper en citroenschil
het eiwit loskloppen met een beetje water en de randen van de lapjes bladerdeeg daarmee bestrijken
de vulling gelijkmatig over de deeglapjes verdelen en dichtvouwen
de randen goed aandrukken
de deegkussentjes in het pruttelende frituurvet goudgeel bakken
eruit halen en goed uit laten lekken en dan warm of koud serveren.

Eet smakelijk = aiyet olsun

Recept van Hyves Turksewinkel

Lees ook:Eetbare vrouwenlippen: Dilber Dudağı
Lees ook:Anatolische soep met yoghurt
Lees ook:Lekker Turks recept: Kuru Fasulye (witte bonen in tomatensaus)
Lees ook:Verrukkelijke Turkse Vrouwendijen
Lees ook:Gezond Turks recept met ‘superfood’ bulgur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>