Ken je keuken..

Als je op vakantie gaat naar Turkije, neem dan ook de tijd en moeite om de Turkse keuken te leren kennen. Een echte vakantie in Turkije krijg je namelijk pas wanneer je ook de culinaire keuken weet te vinden en waarderen. Het eten in Turkije is heel erg gevarieerd. Dat komt omdat ze uit verschillende landen om Turkije heen eetgewoonten overgenomen hebben. Zoals bijvoorbeeld uit Griekenland.

Eten is in Turkije nog echt iets sociaals en het maakt dus een belangrijk deel uit van de cultuur. Het is dan ook een internationaal gewaardeerde keuken met een lange traditie. Meestal is een maaltijd een combinatie van diverse gerechten. Veel soepen, rijstschotels en bijna altijd brood maken voor Turken deel uit van de dagelijkse kost.

Bekende Turkse gerechten zijn de sjisj kebab (geroosterd vlees aan pennen), de börek (warme pasteitjes, köftes (geroosterde gehaktballetjes) en de pidet (plat brood). Beroemd zijn baklava met honing en noten en natuurlijk niet te vergeten het Turkse fruit.

De Turken houden ervan om groenten te vullen. Aubergines en paprika’s worden dan ook vaak gevuld met een pittig mengsel van groenten, gehakt en kruiden. Andere geliefde groenten zijn komkommer, prei, spinazie en uien.

Lees ook:Turks kookboek ‘Verse munt, lamsbout en baklava’
Lees ook:Gaziantep: de moeder van de Turkse keuken
Lees ook:Brood is er altijd in Turkije
Lees ook:Turkse keuken meer dan kebab
Lees ook:Turks ontbijt: uitgebreid én belangrijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>