Limburgs familiebedrijf teelt asperges in Turkije

Het Limburgse familiebedrijf Lenders teelt biologische groene asperges in Turkije. Dit in samenwerking met een lokale teler. Het Turkse klimaat zou namelijk uitermate geschikt zijn voor de aspergeteelt.

Dankzij het klimaat duurt het teeltseizoen veel langer dan in Nederland. Zo begint in Turkije het seizoen al in maart en loopt het door tot september. Ook is de winter in Turkije erg koud, wat het herstel van de plant juist ten goede komt. Al deze omstandigheden zijn vooral voor de teelt van groene asperges erg geschikt.

Turkse telers beschikken zelf over onvoldoende kennis omtrent het telen van asperges. De asperges groeien in dat land voornamelijk in het wild. Daarom is Lenders zelf erg betrokken bij de teelt. De partner waar Lenders mee samenwerkt zorgt ervoor dat het hele proces in Turkije goed verloopt. Belangrijk was om een goede vertrouwensband op te bouwen en de cultuur te leren kennen. Vaak je gezicht laten zien draagt hier volgens Roger Lenders aan bij.

Bron: Het Financieele Dagblad

Lees ook:Turkije vereerd met hoog bezoek
Lees ook:De Egeïsche kust
Lees ook:Klimaat in Turkije
Lees ook:Aquamarine: het grootste (zoutwater)zwembad van Istanbul
Lees ook:Terug naar Turkije voor een beter leven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>