Turkse broers hebben de lekkerste haring

Turken in Turkije willen er meestal niks van weten, daarom is het juist zo opmerkelijk dat uitgerekend twee Turkse broers de Haringtest van het AD hebben gewonnen. Vorig jaar wonnen Abdullah (47) en Umut (39) uit Scheveningen de test ook al. Het nieuws bereikte toen zowel de Turkse als de Japanse media.

Rouwe vis?!

Als je aan Turken vraagt wat zij een lekker Nederlands product vinden, beginnen ze al snel over kaas, stroopwafels en kroketten. Alleen al bij het horen van het woord haring, beginnen zij vieze gezichten te trekken. Het idee dat wij Nederlanders rouwe vis eten, gaat er bij de Turken niet in. Ze snappen er maar weinig van.

De Turkse broers Abdullah en Umut verkopen zo’n 10.000 haringen op de zaterdagmarkt in Nederland. De Turken maken de haring op de ambachtelijke manier klaar, met de handen dus.

Vorig jaar mocht Umut dankzij de Haringtest deel uitmaken van de 400-jarige handelsviering tussen Nederland en Turkije. De haringboer werkte volgens het AD mee aan het openen van een aantal viswinkels in Turkije. Ook hielpen de mannen samen met een neef van hen mee aan het versterken van de export van verse vis en haring naar Turkije. Of hierdoor de Turken nu massaal aan de haring gaan, lijkt mij sterk. Het blijft iets vreemds voor de meeste mensen.

Ken jij Turken die in Turkije wonen en haring wel lekker vinden? Let me know..

Lees ook:Erdoğan komt bezoek brengen aan Nederland
Lees ook:Ook Turkije staat achter Oranje
Lees ook:Ook in Turkije vieren we Koninginnedag
Lees ook:‘The Water Diviner’ (Son Umut) van Russell Crowe in Turkse bioscopen
Lees ook:Eerste Turkse migrant in Nederland overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>