Eerste Michelinster voor Turkije?

Soenil Bahadoer, de sterchef van het Nuense restaurant De Lindehof gaat volgende week naar Istanbul om als gastchef te koken bij Restaurant Mimolett. Dit restaurant wil als eerste Turkse restaurant een Michelinster veroveren.

Soenil Bahadoer gaat hiervoor twee keer naar Turkije, allereerst op 8 maart om te koken voor een groep mensen die bestaat uit de meest bekendste en invloedrijkste journalisten van de Turkse pers. De Nederlandse consul in Istanbul is ook bij het diner aanwezig. ‘Mimolett wil zo aandacht krijgen van Turkse media. Er is daar zo veel mogelijk,’ zegt Bahadoer.

De chef wil graag hulp geven aan een collega, maar dat mag van hem niet ten koste gaan van zijn eigen restaurant de Lindehof in Nuenen. ‘Daarom ga ik in mijn eigen Carnavalsvakantie. En als ik terugga, in mei, ben ik ook drie dagen gesloten. Ik doe geen concessies aan mijn eigen zaak.’

De sterchef keert in mei terug naar Turkije om de keukenbrigade van Mimolett drie dagen te ondersteunen. Bahadoer ging al eerder naar Turkije om daar restaurants te ondersteunen. Ook zoon Ryan reisde eerder af naar Istanbul.

Bron: Misset Horeca

Lees ook:Altijd lekker: Turkse linzensoep recept
Lees ook:Naar Turkije? Paspoort moet 60 dagen geldig zijn na afloop visum
Lees ook:Eetbare vrouwenlippen: Dilber Dudağı
Lees ook:Modieus Istanbul eindigt met Missoni en Westwood shows
Lees ook:Echt Turks eten in de Pijp

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>