Turkse banketbakker lanceert anti-honger koekje

Een banketbakker uit de noordwestelijke provincie Edirne in Turkije, Arif Meriç, die beroemd is om zijn geschenken aan onder andere president Obama, heeft een koekje gecreëerd speciaal voor de ramadan.

Meriç vertelde dat hij de koekjes had geproduceerd om vastende moslims, die urenlang honger hebben gedurende de lange en hete dagen van de ramadan, energie te geven. Omdat het koekje, genaamd ‘Şehr-i Ramazan’, geen meel, boter en zout bevat is het volgens Meriç gezond.

“In de zomer vasten mensen 16 uur per dag en verliezen energie. Daarom hebben we dit koekje geproduceerd, om hen energie te geven. Het bevat saffraan, honing, pistaches, suiker en eiwitten. Deskundigen waarschuwen ons om af te blijven van boter, zout en meel. In beschouwing nemend dat zulke ingrediënten gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken, vooral voor degenen die vasten, hebben we deze koekjes geproduceerd die mensen geen hongerig gevoel geven. Wanneer je een koekje neemt gedurende de sohr, de ochtendmaaltijd, en de iftar, de maaltijd na het vasten, zul je je niet hongerig voelen gedurende de dag. Omdat dit koekje een bron van energie is,” zei Meriç.

De koekjes van 250 gram kosten 5 Turkse lira. Al zijn ze (nog) niet op de markt gebracht in Nederland, wellicht kun je ze zelf namaken.

Bron: Hürriyet

Lees ook:Eetbare vrouwenlippen: Dilber Dudağı
Lees ook:10 kilometer lange iftartafel in Istanbul
Lees ook:Vasten met 35 graden
Lees ook:Ramadan vandaag begonnen
Lees ook:Turkije viert eerste dag van het Suikerfeest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>