Kumato-tomaat nu verkrijgbaar in Turkse supermarkten

De site AGF, het branchemedium voor de AGF-sector, laat weten dat de bruine Kumato-tomaat van Syngenta Seeds nu in de Turkse supermarkten verkrijgbaar is.

Maar wat is dat nu precies, de Kumato-tomaat? En wat kun je ermee? In Turkse winkels zie je wel vaker dingen waarvan je niet echt weet wat je ermee moet doen. Welnu, de Kumato-tomaat is een opvallende bruine tomaat die zonder kroontje wordt geoogst. De smaak is verrassend zoet. Deze tomaat is ideaal voor de barbecue of de oven.

Het Turkse glastuinbouwbedrijf Uzmanlar Seracılık startte vorig jaar met teeltproeven in de kassen. Onderzoek toonde aan dat de Kumato het best kon groeien in de regio Antalya dankzij de ideale klimatologische omstandigheden. Het tuinbouwbedrijf richt zich dit jaar op een productie van 400 ton. De Kumato is populair in de mediterrane landen. Al in 1970 werd de Kumato op de markt gebracht door de jonge Spaanse teler Luis Ortega.

Bron: AGF.nl, Flandria

Lees ook:Een bekend broodje vis in Istanbul
Lees ook:Antalya getroffen door hevige regenval en storm
Lees ook:Belg (48) vast in Antalya vanwege ‘stelen’ steen
Lees ook:11 miljoen toeristen naar Turkije
Lees ook:Turkse kat reanimeert vriendinnetje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>