Bijzonder samenzijn op eerste dag van de Ramadan

De Ramadan is begonnen. Dat betekent voor veel mensen een maand lang vasten. Van zonsopkomst tot zonsondergang niks eten en drinken. Vandaag werd er in Taksim een wel heel bijzondere iftar (de maaltijd na het vasten) georganiseerd. In de Istiklal Caddesi stond een tafel van maar liefst 200 meter lang opgesteld waar mensen aan konden eten. Een bijzondere manier van samenzijn in een tijd van protesten en politiegeweld.

Gevoel van eenheid

Twee groepen (waaronder anti-kapitalisten) organiseerden de iftar maaltijd midden in de bekendste winkelstraat van Istanbul (de Istiklal Caddesi). De meters lange tafel stond opgesteld vanaf het Galatasay Lyceum tot het Taksimplein. De deelnemers wilden laten zien dat zij een eenheid zijn en met elkaar zijn verbroedert en zich zeker niet gek laten maken door de Turkse politie. De deelnemers namen allemaal zelf iets te eten mee.

Broodjes, soep, ayran, water. Alles wat zij konden missen deelden ze met hun tafelgenoten. Ook werden er allerlei tafelkleden, bestek en borden meegebracht.

Politie kijkt toe

Op foto’s is te zien dat poltieagenten om de mensen die aan het eten zijn heen staan. Laten we hopen dat de politie niet opnieuw begint met het afvuren van traangas en het arresteren van onschuldige mensen. Juist nu in de Ramadan zou iedereen vredelievend moeten zijn. Zelfs de meedogenloze Turkse agenten.

“No flags,no sponsors,no fancy tables just pure friendship & unconditional love for our country” – Twitter

Lees ook:Turkije viert eerste dag van het Suikerfeest
Lees ook:Turks ontbijt: uitgebreid én belangrijk
Lees ook:Turkije gaat Nederlandse ME trainen
Lees ook:Turkse banketbakker lanceert anti-honger koekje
Lees ook:Gezi Park vanmiddag even open, politie nu weer losgeslagen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>