Levenslange gevangenisstraf voor journaliste Füsun Erdogan?

490-254Een levenslange gevangenisstraf. Dat is wat Füsun Erdoğan boven het hoofd hangt. De Turks Nederlandse journaliste zit al zeven jaar vast in de Turkse gevangenis. Wat heeft die vrouw dan in godsnaam gedaan? De reden waarom Füsun vastzit is nogal vaag. Haar familie zegt dat ze ‘gewoon’ kritisch was. Maar ja, van kritische journalisten houdt Turkije niet. Ben je te kritisch, dan wordt je ‘gewoon’ opgesloten.

Turkije op nummer 1

Bijna 50 journalisten zitten op dit moment in de gevangenis in Turkije. Dat is meer dan in welk land dan ook. Turkije spant hiermee de kroon. De Commissie ter Bescherming van Journalisten kwam onlangs met een lijst met daarop 49 namen van Turkse journalisten. Al deze mensen zijn vastgezet op aanklachten van ‘terrorisme’ en ‘staatsondermijning’.

Uitspraak uitgesteld..

Journaliste Füsun zit al zeven jaar vast, maar is gek genoeg nog nooit veroordeeld. De rechtszaak tegen haar werd vandaag uitgesteld. Er zou vandaag een uitspraak komen, maar die is nu uitgesteld naar maandag 4 november. De journaliste werd in 2006 gearresteerd omdat ze lid zou zijn van een ‘verboden communistische organisatie’. Ze kan een paar jaar krijgen, maar een levenslang is ook mogelijk.

Füsun ontkent de beschuldigingen en volgens haar familieleden zijn er ook geen harde bewijzen. Volgens de journaliste zit zij vast vanwege haar kritische standpunten in de media. In 1989 keerde de ze vanuit Nederland terug naar Turkije waar zij tot 2006 als journaliste werkte was in Istanbul. In dat jaar werd zij gearresteerd. Füsun is oprichter van radiozender Özgür Radio, die nog steeds bestaat.

Lees ook:Shocking: journaliste Füsun Erdogan moet levenslang de cel in
Lees ook:Journaliste Füsun Erdoğan vandaag onverwacht vrij
Lees ook:Turkse politie grote vijand voor journalisten
Lees ook:Levenslang en hoge straffen in Ergenekon-zaak
Lees ook:Journaliste Frederike Geerdink opgepakt in Turkije

1 Reacties // Reageer

One thought on “Levenslange gevangenisstraf voor journaliste Füsun Erdogan?

  1. Tosca de Jong Auteur

    ‘Zijn’? Fusun is een vrouw..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>