Turkse politie grote vijand voor journalisten

Journalisten die in Turkije hun werk proberen te doen, hebben het zwaar. De Turkse politie spaart niemand.. ook journalisten en fotografen worden geslagen, geschopt, bespoten met traangas en gearresteerd. Op de foto zie je hoe de Italiaanse fotograaf Daniele Stefanini wordt meegenomen door de politie.

 

Zie hieronder een filmpje van een agent die uitvalt tegen een Turkse journaliste die foto’s probeert maken. De agent wordt (uitzondering op de regel) dit keer niet gewelddadig maar laat zien in wat voor benauwde situatie hij zit. De agent zit er helemaal door heen. Hij smeekt de journaliste te stoppen met foto’s te maken van de politie.

Lees ook:Turkse politie spreekt: “we zijn monsters geworden”
Lees ook:Journalisten de straat op in Taksim Istanbul
Lees ook:Levenslange gevangenisstraf voor journaliste Füsun Erdogan?
Lees ook:Waterkanon vol tegen Turkse journaliste in Ankara
Lees ook:Twee doden tijdens protesten Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>