Journaliste Füsun Erdoğan vandaag onverwacht vrij

Waarom ze opeens is vrij gelaten is nog wat onduidelijk, maar één ding is zeker: Füsun Erdoğan hoeft niet haar hele leven in de gevangenis te zitten. Vandaag wordt zij vrijgelaten uit de Turkse cel. De Turks Nederlandse journaliste kreeg een levenslange straf opgelegd vanwege het ‘leiden van een linkse terreurorganisatie’, zowel Füsun als haar zoon Aktaş hebben dit altijd ontkend. 

Levenslange celstraf voor Füsun Erdoğan

Een grote nachtmerrie: een levenslange gevangenisstraf in Turkije.. en waarvoor? Voor het leiden van een linkse organisatie? Voor het schrijven van kritische artikelen? Schijnbaar zag de Turkse overheid de journaliste als een grote bedreiging, want Füsun moest haar levenlang in de cel doorbrengen. Vanuit de hele wereld werd de druk opgevoerd om de vrouw vrij te krijgen. Aktaş Erdoğan, de zoon van de vrouw, deed er de afgelopen maanden alles aan om zijn moeder z snel mogelijk vrij te krijgen en was ook regelmatig in de Nederlandse media te zien.

Füsun is nu gelukkig vrij, maar heeft er wel al acht jaar cel op zitten.

Lees ook:Shocking: journaliste Füsun Erdogan moet levenslang de cel in
Lees ook:Levenslange gevangenisstraf voor journaliste Füsun Erdogan?
Lees ook:Erdoğan bezoekt gewonde journaliste in ziekenhuis
Lees ook:Journaliste Frederike Geerdink blijft in Turkije en blijft schrijven
Lees ook:Turkse voetbalsupporters kunnen levenslange celstraf krijgen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>